kolme-vaaraa-uskomusta-parisuhteessa

Kolme väärää uskomusta parisuhteessa

Tässä artikkelissa esitellään kolme väärää uskomusta, jotka tulevat esille parisuhteen kommunikaatiossa ja ristiriidoissa. Tästä artikkelista on myös nähtävillä video:

1. Puoliso riitelee yksin

Ensimmäinen uskomus on, että kuvittelemme, että puoliso aiheuttaa riidan yksin. Riitaan tarvitaan aina vähintään kaksi, yksin ei synny riitelyä.

Oleellista onkin miettiä, että:

-mihin haavaan puolison toiminta osuu?

-millä tavalla puoliso voi triggeröidä meitä?

-mitä selviytymiskeinoja alamme itse käyttää?

-miten myös itse vaikutamme riidan syntyyn ja/tai sen pahenemiseen?

2. Telepaattiset taidot

Toinen väärä uskomus on se, että kuvittelemme, että meillä tai toisella on telepaattisia taitoja.

Uskomme herkästi, että toinen ymmärtää ilman, että puhumme, tai kuvittelemme itse ymmärtävämme toista ilman, että hän on viestinyt siitä. Tämä johtaa vääriin tulkintoihin ja sitä kautta väärinymmärryksiin ja sitä kautta useimmiten myös riitoihin.

Eli kannattaa mielummin puhua kuin olettaa tai tulkita.

3. Parisuhteen pitäisi olla riidaton

Kolmas väärä uskomus liittyy riitelyyn. Pariskunnat usein miettivät, että riidat ovat pahasta ja että heidän pitäisi varmaan erota, kun he riitelevät niin paljon. Riitoja kuitenkin tarvitaan, ja riidat liittyvät terveeseen, normaaliin parisuhteeseen.

Mihin niitä tarvitaan? Riidat ohjaavat puolisoita itsenäistymään ja eriytymään – hakemaan taas omaa identiteettiään, joka on voinut kadota tai heiketä rakastumisen ja ihastumisen vaiheessa.

Tärkeää on siis riidellä, mutta vielä tärkeämpää on, että riidat sovitaan. Jos riitoja ei sovita, silloin parisuhde kärsii.

Jos parisuhde on riidaton, syynä voi olla se, että on liian turvatonta ilmaista vastakkaisia näkemyksiä. Voi olla pelko, että parisuhde ei kestä riitelyä.

Toinen syy riidattomuudelle voi olla se, että puolisot eivät enää välitä lainkaan, eivätkä he ole enää tunteillaan ja tarpeillaan mukana parisuhteessa. Muistettava on siis, että ristiriidaton parisuhde on kuollut parisuhde.

Riidelkää siis rakastaen ja sopikaa. 

– Mirva Lia Voimaantumosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *