Uudet ohjeet lähivastaanottokäynteihin

Hei kaikki Voimaantumon asiakkaat

Voimaantumon lähivastaanottokäynneillä noudatetaan seuraavia toimintatapoja:

· Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa 11.-31.3.2021 välisenä aikana yrityksiä varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Voimaantumossa ei ole odotustilaa, jossa joutuisit kosketuksiin

Lue lisää

Kognitiivisen käyttäytymisterapian koulutuspsykoterapia-asiakkaaksi?

Olen tehnyt pariterapiaa usean vuoden ajan ja skeematerapiaakin jo reilu pari vuotta. Nyt olen aloittanut Tampereen yliopistossa kognitiivisen käyttäytymisterapian (KKT) psykoterapeuttikoulutuksessa, ja edessä on neljän vuoden opinnot yritystyön ohessa. Tämän koulutuksen jälkeen pystyn tarjoamaan yksilöpsykoterapiaprosesseja myös Kelan tukemana.

Mitä

Lue lisää
kolme-vaaraa-uskomusta-parisuhteessa

Kolme väärää uskomusta parisuhteessa

Tässä artikkelissa esitellään kolme väärää uskomusta, jotka tulevat esille parisuhteen kommunikaatiossa ja ristiriidoissa. Tästä artikkelista on myös nähtävillä video:

1. Puoliso riitelee yksin

Ensimmäinen uskomus on, että kuvittelemme, että puoliso aiheuttaa riidan yksin. Riitaan tarvitaan aina vähintään kaksi, yksin

Lue lisää
Stressiin vaikuttamisen keinoja

Stressiin vaikuttamisen keinoja

Tässä artikkelissa pohditaan stressiin vaikuttamisen keinoja.

Liikunnalla on tutkimusten mukaan kiistatta positiivinen vaikutus terveyteen ja erityisesti mielenterveyteen. Liikunta poistaa ahdistusta ja masennusta, auttaa paniikkihäiriöpotilaita, psykoosipotilaita sekä päihdepotilaita fyysisissä oireissa. Yhdessä muiden hoitokeinojen kanssa, liikunta on erinomainen hoitomuoto masennusta sairastavalle

Lue lisää

Perhearviointi

Perhearviointi on perhetyön strukturoitu malli. Se tarjoaa järjestelmällisen havainnoinnin, kuvailun ja arvioinnin mallin ja rakenteen.

Ensisijaisesti perhearvioinnissa arvioidaan perheen toimintakykyä, vahvuuksia ja vaikeuksia käsitellen usein kaikkia seuraavaa seitsemää teemaa: perheen luonne, vuorovaikutus, tunne-elämä, vanhemmuus, arki, osallisuus ja sisäiset suhteet.

Lue lisää
kolme-vaaraa-uskomusta-parisuhteessa

Parisuhde­neuvonta vai pariterapia?

Voimaantumon sosiaalityöntekijä, pariterapeutti Mirva Salonen kertoo tässä podcastissa parisuhdeneuvonnan ja pariterapian eroista ja ominaispiirteistä.

Lue lisää