Parisuhdeneuvonta

parisuhdeneuvontaParisuhdeneuvonta – solmut auki

Parisuhdeneuvontaan ja -terapiaan hakeutumisen yleisimpiä syitä ovat parisuhteen kriisit (kuten uskottomuus, erotilanne), vuorovaikutusongelmat, riitely ja etääntyminen kumppanista. Yleensä puolisovat hakevat apua liian myöhäisessä vaiheessa, usein vasta vuosien päästä ongelmien alkamisesta. Parisuhteen ongelmiin kannattaa puuttua kuitenkin varhaisessa vaiheessa, ennen niiden vaikeutumista.

Voimaantumon parisuhdeneuvonnassa työskentelyn metodina on restoratiivisuus eli osapuolten suhteen korjaaminen. Puolisoiden välinen kriisitilanne pyritään ratkaisemaan kohtaamisen kautta yhteistyössä korjaamalla ja palauttamalla ihmissuhteet ennalleen ja luomaan ratkaisuja, jotka tulevaisuudessa estävät mielipahan syntymisen uudelleen. Restoratiivinen tapa ratkaista puolisoiden välinen kriisi tai konflikti on etsiä uusia luovia ratkaisuja ja sovitella, eikä hakea syyllistä, rangaistusta ja tuomiota.

Puolisoiden tilannetta voidaan käsitellä sanallisesti tai muilla, lähinnä toiminnallisin, tavoin. Tämä usean tavan käsittely usein miellyttää sellaisia henkilöitä, joilla on vaikeaa keskustella tai tuottaa tunteitaan sanoiksi.

Voimaantumon pariterapia ja parisuhdeneuvonta ovat lyhytterapeuttista työskentelyä, ja joillekin pareille jo 3-5 kerran käynnit ovat riittäviä. Työskentely perustuu aina puolisoiden ja terapeutin/neuvojan yhteistoimintaan ja on luottamuksellista. Terapeutin ja ohjaajan tehtävänä on auttaa asiakkaita oivaltamaan ja muuttamaan toimintamallejaan heidän hyvinvointiaan tukevaksi. Voimaantumon työntekijöillä on työkokemusta perheneuvolassa annettavasta ja omassa yrityksessä annetusta parisuhdeneuvonnasta ja -terapiasta.

Solmut auki -parisuhdeneuvonta 65 euroa/60 min ja 90 euroa/90 min. Hinnat alv 0 % (yksityinen sosiaalipalvelu), jos palvelu perustuu asiakkaan ja yrityksen väliseen kirjalliseen sopimukseen, muutoin lisättynä 24 % arvonlisäverolla.

Varaa aikasi ajanvarausohjelmalla.