Uudet ohjeet lähivastaanottokäynteihin

Hei kaikki Voimaantumon asiakkaat

Voimaantumon lähivastaanottokäynneillä noudatetaan seuraavia toimintatapoja:

· Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto velvoittaa 11.-31.3.2021 välisenä aikana yrityksiä varmistamaan, että asiakkaille ja toimintaan osallistuville tarkoitetuissa tiloissa henkilöt eivät joudu keskenään lähikontaktiin. Voimaantumossa ei ole odotustilaa, jossa joutuisit kosketuksiin toisten asiakkaiden kanssa. Anonyymiyden säilymisen ja nyt myös aluehallintoviraston velvoituksen vuoksi on erityisen tärkeää, että saavutte vasta oman ajan alussa Voimaantumoon, jotta ette törmää ovella toiseen asiakkaaseen.

·  Nyt korona-aikana Voimaantumossa puhdistetaan asiakastilan kosketuspinnat, kuten maksupääte ja wc, jokaisen asiakkaan jälkeen. Tämän vuoksi on erityisen tärkeää, että saavut juuri omalle vastaanottoajallesi, jotta puhdistus ehditään tehdä asiakkaiden välissä. Asiakkaiden lähdössä usein tapahtuu venymistä pukemisen, maksun ja vessassakäynnin vuoksi. Myös työntekijänä minun on ehdittävä asiakkaiden välissä tehdä kirjaukset, syödä ja käydä vessassa, joten saapuvan asiakkaan tuleminen juuri omalla ajallaan on siksikin tärkeää. Mikäli asiakas itse myöhästyy esim. 15 minuutilla, ei aikaa voida venyttää automaattisesti 15 minuutilla, vaan pysytään alkuperäisessä aikataulussa. 

·  Emme edelleenkään kättele toistaiseksi tai kosketa muutoin toisiamme. Työntekijä avaa ja sulkee ulko-ovet, jotta oviin ei tartu lukuisten ihmisten ”pöpöjä” eikä ulko-oven kahvaa tarvitsisi desinfioida monta kertaa päivässä. Asiakkaita pyydetään käyttämään käsidesiä (tarjolla Voimaantumossa) tai pesemään kätensä tullessaan. Pidämme suositeltua noin 1-2  metrin ”hajurakoa” ja mikäli tulee odottamatta yskös tai aivastus, pyrimme tekemään sen nenäliinaan tai omaan ylähihaan. Itse en pysty käyttämään pitkiä aikoja maskia, mutta pidän visiiriä käyntien aikana. Asiakkaille suositetaan kasvomaskin pitämistä, mutta en velvoita siihen.

·  Tulethan mieluiten tuoksuttomana. Moni voi reagoida hajusteisiin, mikä herättää turhaa harmia, etenkin näin korona-aikana. Kevään myötä monelle tulee kuormitusta myös siite- ja katupölystä. Olen suuresti kiitollinen, mikäli niinä päivinä kun olet tulossa Voimaantumoon, vähennät näiden hajustetuotteiden käyttöä, niin meille hajusteherkille tulee vähemmän hengitystieoireita ja sen vuoksi turhia koronatestauksia ja testien tuloksen odottelun vuoksi omaehtoisia karanteeneja.

·  Mikäli olet tulossa ajalle ja sinulle ja/tai puolisollesi tulee hengitystie- tai vatsaoireita taikka kuumetta, ota viestillä yhteyttä numeroon (040 551 5631) ja kerro tilanteesta. Käynti perutaan maksutta tai siirretään etäyhteydellä pidettäväksi. On mahdollista pitää varattu aika etäyhteysmuodossa. Mikäli haluat olla etäyhteydellä tehtävän varauksen lisätietoon on pistettävä tieto tai lähetettävä ajoissa viesti/whatsapp-viesti etäyhteystoiveesta numeroon (040 551 5631), jolloin ehdin lähettää ohjeet ja linkin sähköpostitse tulevaan verkkotapaamiseen. Käytettävissänne tulisi olla yksi verkkoyhteydessä oleva tietokone. Myös eri tiloista kahdella koneella osallistuminen on tarvittaessa mahdollista. Luonnollisesti mikäli perheen lapsia on samassa tilassa, ei verkkotapaamista ole järkevää pitää vaan peruuttaa aika.

·  Huomioikaa, että varatun ajan saa tarvittaessa perua toistaiseksi vielä samana päivänä maksutta sairastumisen vuoksi. Muilla syillä peruutus tulee olla tehtynä enemmän kuin 2 vuorokautta ennen aikaa. Mikäli asiakas jättää vain saapumatta ajalle ilmoittamatta, käynti laskutetaan aina.

Nämä toimenpiteet huomioiden käynnit sujuvat terveysturvallisesti ja olette edelleen tervetulleita lähikäynneille, ja toivotaan, ettei viranomaisten taholta tule pakotetta kokonaan etäyhteyksiin, mistä toki ajoissa tiedotan sitten. Toivotan kaikille hyvää terveyttä ja jaksamista näinä poikkeuksellisina aikoina. Nähdään!

Mirva Salonen, Voimaantumon yrittäjä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *