Siirtyminen etäyhteyksiin

Hei sinä Voimaantumon asiakas

Elämme poikkeuksellisia aikoja, kun koronavirusepidemia on jylläämässä yli Suomen. Voimaantumossa on ollut vielä viime viikot mahdollista osallistua käynneille kasvotusten. Nyt tilanne on muuttunut.

Ymmärrys on lisääntynyt koronaviruksen leviämisen herkkyydestä lähikontakteissa ja epidemian rajaamisesta välttämättömien lähikontaktien välttämisellä. Lähikontaktiksi katsotaan jo 15 minuuttia samassa tilassa olemista, mikä täyttyy jokaisella Voimaantumon asiakaskäynnillä. Lisäksi on riski, että seuraava asiakas sairastuu hyvästä puhdistuksesta huolimatta, mikäli joku kantaa oireettomana virusta. Pyrimme omalta osaltamme välttämään laajaa sairastuvuutta ja mahdollisesti tarvittavien tehohoitopaikkojen loppumista, mikä olisi suuri tragedia Suomen kaltaisessa hyvinvointimaassa. Tämä on tappava tauti jopa työikäisille ja erityisesti erityisryhmään kuuluville.

Maassamme tehdään erittäin poikkeuksellisia toimia koronavirustilanteen hallitsemiseksi, kun ihmisten liikkumisen vapautta rajataan. Valtionhallinto on antanut suosituksen etäyhteyksien käyttöön kaikessa ei-välttämättömässä toiminnassa. Myös Tampereen kaupungin perheneuvola ovat ohjeistanut siirtämään perheneuvolan palvelusetelivastaanotot etäyhteyksiin. Olen saanut myös useilta asiakkailta huolestuneita kyselyitä vastaanottokäyntien turvallisesta jatkamisesta. Viime päivinä on tullut myös arvioita siitä, että Pirkanmaalla ollaan nyt siirtymässä epidemia-aikaan, jolloin rajoitustoimet ovat erittäin tärkeitä.

Tämän kokonaisharkinnan seurauksena Voimaantumossa siirrytään KOKONAAN ETÄVASTAANOTTOIHIN siihen asti, kunnes epidemian huipun jälkeen suositetaan paluuta normaalivastaanottoihin.

Miten toimitaan?


Etävastaanotto tapahtuu videoetäyhteydellä Zoom-nimisellä alustalla, joka on tietoturvallinen ja hyvin toimiva alusta. Sinun ei tarvitse opetella tai rekisteröityä uuteen ohjelmaan, vaan pääset siihen suoralla linkillä.

Saat Voimaantumosta ennen varaamaasi vastaanottokäyntiä linkin etävastaanottoa varten. Tarvitset tätä varten vain sähköpostiosoitteen ja nettiyhteydellä varustetun tietokoneen, jolla pääsee internetiin ennalta sinulle sähköpostiin lähetetyllä linkillä. Saat apua ja ohjausta puhelimitse yhteyden luomisessa, mikäli siinä on haasteita. Nyt onkin aika kokeilla uusia keinoja saada palveluja. Mikäli yhteys ei onnistuisi lainkaan tietoteknisistä syistä, niin käynti korvataan toisena ajankohtana.

Mikäli käytössäsi ei ole nettiyhteydellä olevaa tietokonetta, on mahdollista pitää käynti asiakkaan niin halutessaan myös videopuheluna.

Etäyhteyden tarjoamisella pyritään ylläpitämään myös jo aloitettuja prosesseja, sillä pitkät katkokset eivät yleensä edesauta asioiden työstämistä. Lisäksi asiakkaat voivat olla poikkeustilasta johtuvista syistä monenlaisissa kriiseissä, joita on tärkeä päästä purkamaan tutun työntekijän kanssa. Tässä poikkeustilassa pyritään joustamaan puolin ja toisin kenenkään terveyttä vaarantamatta. Videoyhteyden käyttöön tottuu yllättävän nopeasti. Myös uusien asiakasprosessien aloittaminen on mahdollista.

Maksut

Koska käynnit tehdään etänä, myös maksu suoritetaan etäyhteydellä verkkokaupan kautta. Saat sitä varten erilliset ohjeet sähköpostiisi linkin lähetyksen yhteydessä.

Koska monia jännittää ja mietityttää etäyhteydellä käyntien onnistuminen ja mielekkyys, Voimaantumo tarjoaa rahallisen porkkana tähän:

Voimaantumo antaa kuluttaja-asiakkaille maalis- ja huhtikuun ajan verkkokaupassa maksetuista etävastaanottokäynneistä 5 % alennuksen (ohjeet siitä ilmoitetaan linkin lähetyksen yhteydessä). Huom. Tarjous ei koske palveluseteliasiakkaita.

Pidetään yhdessä arki ja siihen liittyvät palvelut jollakin tavalla rullaamassa. Etäyhteyksiä odotellen,

Mirva Salonen Voimaantumosta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *