Seksuaalisuus ja hellyys parisuhteessa 13.3.2019

Parisuhteesta huolehtimiseen kuuluu myös seksuaalielämästä huolehtiminen. Seksuaalisuus on osa parisuhdetta, ja seksuaalielämän paraneminen edellyttää usein monipuolista toisen huomioimista ja parisuhteen vuorovaikutuksen kohenemista. Seksuaalista läheisyyttä voi aktiivisesti hoitaa varaamalla keskusteluille ja seksuaalisuudelle aikaa. Ensimmäinen askel parempaan suuntaan on helpointa ottaa parisuhdeneuvonnassa tai -terapiassa tai ryhmämuotoisessa parisuhdeillassa.

Tämän parisuhdeillan teemana on seksuaalisuus ja hellyys parisuhteessa ja se perustuu Parisuhdekeskus Katajan mallin mukaiseen Virtaa Välillämme -parisuhdekurssin osaan, jota on täydennetty Voimaantumon tyyliin.

Illassa saadaan tietoa seksuaalisuudesta, sen monista puolista, hellyydestä ja haluttomuudesta sekä seksuaalisen läheisyyden hoidosta. Illassa myös harjoitellaan huomioimaan toisen seksuaalisuus ja puhumaan seksuaalisuudesta, mikä on monelle hyvin vaikeaa.

Illassa on tavoitteina:
*rohkaistua puhumaan seksuaalisuudesta oman kumppanin kanssa *motivoitua kehittämään hellyyttä ja seksuaalisuutta omassa parisuhteessa *saada ideoita oman seksuaalielämän hoitamiseen  

Illassa käytetään toiminnallisuutta, keskusteluja parin kanssa sekä ryhmäkeskusteluja. Asioita käsitellään yhdessä oman parin kanssa, pienryhmässä ja koko osallistujaporukan kesken. Intiimimmät asiat käsitellään oman parin kanssa. Osallistujat saavat aina itse määrittää, miten paljon haluavat puhua omista asioistaan ja millä tasolla. Palautteena on aina annettu, että yksi parhaimpia asioita illoissa on ollut vertaistuelle turvallinen ilmapiiri ja keskustelut muiden osallistujien kesken. Nämä avaavat uusia näkökulmia myös omaan tilanteeseen.

Tilaisuuteen ovat tervetulleita avio-, avo- tai seurustelusuhteessa elävät parit, myös samaa sukupuolta olevat parit.

Hinta: Tilaisuus maksaa 70 €/pari (sis. alv 24 %). Hinta sisältää ohjauksen ja sähköisesti illan jälkeen toimitettavan materiaalin sekä kevyen iltapalan. Paikkoja rajoitettu määrä, max 3 paria.

Aika: 13.3.2019 klo 17.30-20.30

Ohjaajana: Voimaantumosta ohjaaja, YTM, pariterapeutti Mirva Salonen

Järjestäjänä: Voimaantumo, www.voimaantumo.fi p. 040 551 5631

Paikka: Voimaantumon oma tila osoitteessa Puuvillatehtaankatu 10, Hämeenpuiston ja Puuvillatehtaankadun kulmatalo, Tampere.

Ilmoittautumisia pyydetään 10.3.2019 mennessä verkkokaupan kautta. Ilmoittautuminen on sitova. Maksamalla osallistumisen varmistat paikkasi tapahtumassa.

ILMOITTAUDU

Kokemuksia edellisistä Virtaa Välillämme -parisuhdetapahtumista:

“Hyvä, mielenkiintoinen, olennaisiin asioihin keskittyvä, voimaannuttava, tietoa antava, avartava, uusia näkemyksiä, kokemuksia ja vertaistukea.”

“Saimme juuri sitä, mitä tulimme hakemaan.”

“Teemat oli kiinnostavia ja keskeisiä.”

“Aihealueet kaikissa osissa todella hyvin valittuja.”

“Kurssi voi auttaa tai avata konkreettisiakin parisuhteen solmuja.”

“Jokaiselle tekee hyvää avartaa katsettaan aika ajoin.”

“Ilman muuta suosittelemme kurssia ja mieluusti jo ennen kuin tilanne on kovin kriisiytynyt.”

“Erittäin hyvä, suosittelen ihan jokaiselle.”

“Mirva olet erittäin hyvä työssäsi, oli ilo kuunnella.”

“Koko viikonlopun kestävään kurssiin suosittelen ehdottomasti!”

“Positiivinen olo tuli kurssilta.”

“Suosittelisin, antaa eväitä parisuhteeseen.”

“Koin positiiviseksi, ratkaisukeskeiseksi ja käytännölliseksi.”

“Kurssi antaa näkökulmia ja työkaluja parisuhteen ylläpitoon ja ristiriitojen ratkaisemiseen antamalla tunteille ja ongelmille nimen, muodon ja koon.”

“Sopivasti rytmitetty teoriaa ja harjoituksia, parin kanssa tehtäviin harjoituksiin ehkä olisin toivonut enemmän yksityisyyttä. Ryhmän kesken ja sekäryhmissä tehdyt harjoitukset tosi hyviä, vertaiskokemukset ja tuki tosi kivoja.”

“Ohjaajana olet tosi asiantunteva, sopivasti maanläheinen ja avoin, luot rauhallisen ja luottamuksellisen ilmapiirin.”

“Suosittelisin jokaiselle tärkeitä ihmissuhdetaitoja ja tietoa tunteista ja parisuhteiden dynamiikasta.”

“Laadukasta parisuhdeaikaa.”