Rentoutusohjaus

rentoutusohjaus

Äänimaljarentoutus on syvärentoutusmenetelmä, joka hoitaa lempeästi sekä kehoa että mieltä.

Se auttaa stressaantuneen kehon ja mielen rauhoittamisessa. Syvärentoutuksessa soitetaan asiakkaan kehon päälle asetettuja äänimaljoja, joiden synnyttämä matalataajuinen ääni sekä värähtely saavat kudokset resonoimaan ja tuottamaan syvän rentoutuneisuuden tilan kehossa. Hoito tehdään hiljaisuudessa maljojen ääniä kuunnellen.

Rentoutuksen myötä jännitys laukeaa lihaksista, kehon osat rentoutuvat, autonominen hermosto rauhoittuu ja aineenvaihdunta aktivoituu. Maljojen värähtelyn myötä kehon yli sata biljoonaa solua alkaa värähdellä. Sopii erityisen hyvin ylivirittyneisyydestä kärsiville. Akuutit sydänvaivat ja tahdistin ovat este äänimaljojen käytölle. Tarvittaessa rentoutukseen voidaan yhdistää loppuvaiheeseen lyhyt suggestio.

 

Yksilöajat varataan ajanvarausohjelman kautta tai puhelimitse p. 040 551 5631. Äänimaljarentoutus ryhmälle tarjouksen mukaisesti. Äänimaljarentoutuksen hinta yksilölle 60 euroa/kesto noin 60 min.

 

 

Mindfulness ja tietoisuustaidot

Tietoisuustaidot, mindfulness ja meditaatio ovat tutkitusti hyviä menetelmiä lisäämään ihmisten hyvinvointia, ja sen on jopa todettu aikaansaavan fysiologisia muutoksia (verenpaineen lasku, sydämensykkeen lasku, aivojen alfa-aaltomuutokset). 

Tietoisuustaidot rauhoittavat ihmistä nykyelämän hektisessä ympäristössä, ja se on mainio rentoutus- ja stressinhallintamenetelmä.

Mindfulnessin harjoittamiseksi ei tarvita mitään erityisedellytyksiä. Se sopii kaikille. Sitä voidaan harjoittaa myös missä tahansa tilanteessa tai vaikka makuuasennossa tai istuen. Mindfulnessissa rentoutuksen apuna voidaan käyttää myös itämaisia äänimaljoja.

Mindfulnessia ohjataan yleensä ryhmille, sillä se ei vaadi yksilöllistä ohjausta. Mindfulness-ohjausta ovat tilanneet eri alojen yhdistykset, ammattiyhdistykset ja työpaikat. Tietoisuustaitojen ohjaukset sopivat hyvin erilaisille ryhmille (potilasryhmät, työntekijät, TYKY-/TYHY-päivät, koulutusryhmät, kuntoutusryhmät, vapaaehtoistyöntekijöiden virkistysryhmät). Mindfulness ei vaadi erityisedellytyksiä, vaan sopii kaikille. Jos osallistujat eivät ole aiemmin harjoittaneet mindfulnessia, pidetään aluksi lyhyt esittely.

Mindfulnessia järjestetään tilattuna palveluna tai muun palvelun, kuten työnohjauksen, menetelmänä.  Pyydä tarjous ryhmille p. 040 551 5631 tai toimisto (ät) voimaantumo.fi.